Några dagar innan midsommar 1992 gjorde jag en märklig resa i mångas ögon. En resa som det pratades om länge. Det är väl sånt man gör när man är 22 år gammal och sugen på äventyr. Tanken var att jag skulle sammanstråla med några kompisar på Abisko turiststation för att fjällvandra några dagar. Dom skulle åka innan mig i en VW-buss. På den tiden hade man inte mobiltelefon, och vi skulle höras av när jag närmade mig. Då jag var i Jokkmokk ringde jag till Abisko i en telefonkiosk, men de hade inte kommit dit och jag fick ett meddelande att de inte heller skulle dyka upp eftersom deras folkabuss hade pajat. Jag tänkte då att det skulle vara tråkigt att ha åkt så långt utan att komma till Abisko som jag hade tänkt, så jag fortsatte ändå. Väl i Abisko åt jag lunch där och sen körde jag hem igen. Jag sov totalt tre nätter i bilen, och på fyra kördagar körde jag 390 mil,Göteborg-Östersund-Kiruna-Abisko-Luleå-Sundsvall-Stockholm-Göteborg.

Första natten sov jag i Ytterhogdal på en grusplan intill en mack. Mitt i natten komm en timmerbil och skulle lasta av timmer så jag fick flytta bilen. Kunde inte somna om utan gav mig iväg vid 4-tiden på morgonen.

Minns att jag tidigt på morgonen änlände till Östersund och tog en vända ut på Frösön, där jag åt frukost på en mack. Senare på dagen, efter att ha rullat några timmar kom jag till Vilhelmina. Dags för hamburgare i ett gatukök!

Bilen stretar på norrut. Nu har jag kommit till Arvidsjaur. Man ser gardinerna som jag satt i bakrutorna. Jag sov ju i bilen på en madrass.

Jag rullar vidare norrut. En ren står och lurar bredvid vägen. Den observante ser vingarna på torkararmarna. Ett tillbehör som ännu sitter på bilen 22 år senare!

Andra natten sov jag i bilen på rastplatsen vid kraftverksdammen norr om Jokkmokk. Det var kallt på natten och jag frös. Tvungen att ge vig av tidigt idag med. Jag gjorde en extra sväng upp till toppen av Dundret i Gällivare.

Järnvägsstationen i Abisko. Hit kom jag alltså ändå. Efter en timma åkte jag hem igen, efter att ha tänkt för mig själv " vad gör jag här?" I morgon var det midsommarafton och jag ville hem. Härifrån sträckkörde jag till Hudiksvall och nästa dag var jag hemma på midsommaraftons eftermiddag!