Norge och Norrland -08

Sommaren 2008 gjorde jag och äldsta sonen en resa upp genom Norge och sedan över till Sverige, och sedan norrut igen. Rutten gick: Göteborg-Oslo-Fagernes-Valdresflya-Lom-Geiranger-Trollstigen-Molde-Trondheim-Östersund-Vilhelmina-Sorsele-Ammarnäs-Vännäs-Sundsvall-Gävle-Örebro och hem. Vi stannade några dar i Ammarnäs och besökte goda vänner. På hemvägen besökte vi Norrlandsträffen, en träff för gamla Volvobilar, i Vännäs. Sista dagen sträckkörde jag från Vännäs till Göteborg på en dag.

Ett litet stopp på vägen strax efter Beitostölen upp mot Valdresflya.

Där väg 15 delar sig mot Stryn eller Geiranger. Vi valde Geiranger denna gång. Några år senare körde vi mot Stryn istället. Det gäller att variera sig.

Geiranger. Sett uppifrån Dalsnibba, 1500 meter över havet som är därnere. På andra sidan syns "Örnesvingen" slingra sig uppför berget.

Uppe vid utsiktsplatsen på Dalsnibba, 1500 m.ö.h. Bilen fick kämpa hårt på lägsta växel för att ta sig på grusvägen upp hit.

Ett stopp för lite lunch efter vi klarat av Örnesvingen, serpentinvägen efter Geiranger. Primuskök med originalgasflaska från 1974 fungerar fint.

Färja åker man rätt så ofta i Norge.

Nu har vi passerat Trondheim och kommer strax till Östersund. Primusköket får göra tjänst igen. Köttbullar denna gång.

Framme i Ammarnäs. Här ska vi vila några dagar. Lennart tar emot med rökt harr och dragspel framåt natten.

Erik drog upp ett stort antal fina harrar som vi rökte.

Resans slutmål var Volvoträffen i Vännäs. Cirka 100 gamla Volvobilar kom. Mycket trevligt. Dagen efter sträckkörde vi hem till Göteborg. Det tog 15 timmar ink två stopp för tankning och mat i Sundsvall och Örebro.