Till Norrland igen mitt i vintern!

I februari 2008 deltog jag och resföljet i en vinterveteranbilsträff i Norrland. Träffen pågick under 3 dagar, fyllda med aktiviteter. Såväl svenska som utländska bilar deltog. samtliga av märket Volvo. Träffens namn är Vomac, Volvo Owners Meeting at the Arctic Circle. Rutten gick Göteborg-Kramfors-Umeå-Burträsk-Arvidsjaur-Jokkmokk med omnejd, och hemåt längs RV45. En liknande resa gjordes även 2006 på samma tema.

Tankning i Umeå innan gemensam avfärd mot Burträsk, för besök på Västerbottenost-fabriken. Fika där och körning mot Arvidsjaur i den kalla mörka vinterkvällen.

Innan morgonens avfärd från Hotel Laponia i Arvidsjaur. Dagens tur går till Polcirkeln, och Barbeque i vildmarken.

Vi parkerade cirka 25-30 bilar längs vägen, och gick en kort promenad.

Framme vid Polcirkeln grillade vi och alla deltagarna fick sig nåt i magen. En stor del av deltagarna kom från Tyskland, Holland, Österrike och Schweiz. Detta var mycket exotiskt.

Många av de deltagande bilarna hade kört långt.

Jag och Erik poserar vid Polcirkel-skylten.

Uppställning innan vi ska ge oss ut med bilarna till en plogad isbana på en frusen sjö, för att leka lite.

Nånting började krångla efter den lite omilda behandlingen på isbanan. Jag var nog lite för tung på gasen!

RV45 på väg norrut mot Jokkmokk var belagd med hyvlad knagglig ispansar. Vi mötte en grupp med sidovagnsmotorcyklar! Galningar att ge sig ut med sånt mitt i vintern!

Vid södra infarten till Jokkmokk finns en rastplats med denna fina skylt.

Vi gick några timmar på Jokkmokks traditionella vintermarknad.

Erik köpte en rävsvans och vi åt Souvas. Senare föll mörkret och vi körde de 20 milen tillbaka till Arvidsjaur och hotellet. Där väntade bastubad, god middag och häng i baren framåt småtimmarna.