Luxemburg -07

Våren 2007 gjorde vi en resa söderut. Inte så ofta jag kör ner i Europa med 145an, men vi var inbjudna att deltaga i en stor Volvoträff i Luxemburg. Vi körde tillsammans med Martin och Inger och deras Volvo PV. Vi gillade inte att nöta på Autobahn, så vid Hamburg valde vi landsvägar istället. Rutten dit gick: Göteborg-Malmö-Öresundsbron-Rödby-Puttgarden-Hamburg-Koblenz-Luxemburg. I Luxemburg deltog vi på en mängd trevliga aktiviteter. Middag på kvällen i Volvoåterförsäljaren "Autopolis" bilhall, med långbord. Veteranrally runt Luxemburg. Besök på bilmuseum med mera. Mycket trevligt, och god mat. Hemvägen körde vi genom Moseldalen till Koblenz, där vi lämnade Martin Och Inger, och fortsatte vidare. En liten felkörning gjorde att vi hamnade i Kirchheim istället och fick köra via Hannover hem. (Ursäkta den halvdåliga bildkvaliteten på dessa bilder)

På väg söderut på Autobahn. I backspegeln håller jag koll på den blåa PVn så dom inte hamnar på efterkälken

Vid Hamburg lämnade vi Autobahn och det höga tempot, som inte riktigt passade våra bilar. Vi tog oss fram i lagom fart på tyska landsvägar i böljande landskap. Mycket trevligt får jag säga. Martin tog täten här. Vilket visade sig vara befogat. Se nästa bild.

Den gamla PVn fick nämligen ånglås i förgasaren och stannade ideligen. Martin får meka igen. Tur vi höll oss på småvägarna.

Vi hittade ett mysigt Gasthaus där vi åt middag och övernattade.

Äntligen framme i Luxemburg och bilträffens välkomstmingel, med middag där vi delade bord, svenskar som vi var och dämed vip-gäster, med marknadschefen för Volvo i Luxemburg och Sveriges Ambassadör i Luxemburg, som också var inbjuden.

Efter hotellövernattning så var nästa dags övningar ett veteranrally runt Luxemburg. Vi fick en roadbook med vägbeskrivning och Erik var kartläsare. Det gick alldeles utmärkt. Längs sträckan fanns ett antal kontroller som vi skulle hitta, samt ett antal stopp på sevärda platser.

Längs vägen på rallyt. Vi stannar för att beundra utsikten.

Längs rallyt passerade vi dessa märkliga klippformationer.

På kvällen blev det uppställning för alla gammelvolvo i Luxemburg centrum. Alla fick inte plats tyvärr trots att vi försökte klämma in oss.

Tillbaka på hotellet gick vi en lite promenad. Inspekterar skyltdjungeln på vägen utanför.

Dags att vända hemåt. Vi fyller tanken i ösregnet. Trots det så var vädret mycket varmt och klibbigt.

Vi lämnar Luxemburg och kör via den vackra Moseldalen hemåt i nästan 30 graders värme.